Učenci naše šole: Pia Babnik 7.b, Žiga  in Jaka Babnik 6.b, so odlično zastopali barve naše državne reprezentance. Svoje trdo delo in vztrajnost je Pia kronala s četrtim zaporednim naslovom EVROPSKE PRVAKINJE.

Majhna ekipa Slovenije se je udeležila letošnjega evropskega prvenstva US KIDS na Škotskem. Jaka, Žiga in Pia Babnik in Rok Arzenšek so od nekoč številčnih slovenskih odprav edini, ki se še redno udeležujejo največjega evropskega golfskega dogodka. Letos na 10 obletnici turnirja je bila rekordna udeležba 670 igralcev in igralk iz 51 držav iz celotnega sveta.

Pia je po pričakovanju gladko slavila v skupini 13-14 letnic in postavila rekordno nizek rezultat v zgodovini tekmovanja v svoji starostni skupini z -10. Zadnji dan je s pomočjo vetra imela tudi najdaljši udarec 290 m.

Žiga je z odlično igro predvsem zadnji dan v močnem vetru, napredoval za 4 mesta in se dokopal do svojega prvega pokala na evropskih prvenstvih za osvojeno 5.mesto.

Oba sta se uvrstila v ekipo International, ki se zadnji dan tekmovanja pomeri proti najboljšim iz zahodne Evrope. Oba sta na ekipni tekmi naredila po 5 brdijev in pripomogla k zmagi ekipe.

Jaka je osvojil solidno 18.mesto med 51 tekmovalci starimi 11 let.

Rezultati tekmovanja: http://www.uskidsgolf.com/tournaments/international/find-tournament/497425/european-championship-2017/results

Pia je svojo odlično formo pokazala tudi v članski konkurenci. Na mednarodnem članskem prvenstvu je z zmago postala najmlajša zmagovalka v zgodovini tekmovanj na mednarodnem prvenstvu Slovenije.

Zaradi odličnih iger je dobila povabilo tudi na profesionalni turnir na Finskem. Z mnogo starejšimi profesionalkami se je odlično kosala in med 123 tekmovalkami zasedla odlično 20 mesto in s tem rezultatom napredovala na svetovni amaterski lestvici na 169 mesto med članicami in 1.mesto do starosti 14 let.

Ob odličnih rezultatih, za vztrajno delo in vrhunske dosežke izrekamo Pii, Žigi in Jaku ISKRENE ČESTITKE. Ponosni smo na vas!

Vodstvo šole.

Dostopnost