Danes so našo šolo obiskali posebni gostji: ob Mednarodnem dnevu pisanja z roko sta prišli na šolo članici Združenja mednarodnih žensk Ljubljana. Najprej nam je gospa iz Indije Megha Jain povedala, kako zelo pomembno je pisanje na roko, saj s tem izboljšujemo grafomotoriko, smo bolj osredotočeni in nenazadnje krepimo obe možganski polovici.
Druga gostja iz Hrvaške Tomislava Blatnik pa nam je predstavila hrvaško abecedo.
Vse skupaj je posnela tudi ekipa iz Planet TV.
Besedilo in foto:
Barbara Lavrič Ravbar

 

 

Prispevek Marjete Oman:

Z velikim veseljem smo se na OŠ Miška Kranjca odzvali ponudbi članic Društva Sila, slovenskega združenja mednarodnih žensk. Obisk je napovedoval obeležitev mednarodnega dneva pisanja na roko. Zelo zanimivo. Do danes nismo niti vedeli, da takšen dan obstaja.

V današnjem, modernem času, ko si redkokdaj vzamemo trenutek za pisanje sporočil na roko, sta predstavnici združenja, gospa Tomislava Blatnik (Hrvaška) in gospa Megha Jain (Indija) izpostavili vse prednosti pisanja na roko: od tega, da je to zelo zapleten in koristen proces, ki doda sporočilu osebno noto, do dejstva, da pisanje na roko spodbuja kreativnost in kritično mišljenje, saj zaposluje obe polovici možganov. S svojo iskrivosjo, strokovnostjo in odprtim srcem sta otrokom približali nekaj misli o pomenu pisanja na roko in poudarili pomen znanja jezikov. Otroci so z velikim navdušenjem spremljali njuno predstavitev. Takšni obiski so v šolskem prostoru zelo dobrodošli, saj otrokom zelo koristi, da od različnih ljudi slišijo podobne misli. Neprecenljivo je bilo spremljanje gospe Jain, ki je govorila angleško in se je v šolskem prostoru ustvarila tako zaželena naravna interakcija v tujem jeziku, ki ni predstavljala nobene ovire. Zanimive so bile tudi vzporednica med hrvaščino in slovenščino, ki jih  je skupaj z otroki potegnila gospa Blatnik.

Zahvaljujemo se za neprecenljivo izkušnjo in se veselimo sodelovanja z društvom Sila še ob kakšni drugi priložnosti«.

 

Marjeta Oman

Dostopnost