Opus razstavljenih slik “37&4”, ki je postavljen na ogled na CSD (Center za socialno delo) Ljubljana Šiška, na Dalmatinovi v Ljubljani, je nastal leta 2013, v soavtorstvu njenega takrat 4-letnega sina, z naslovom »37&4« pri katerih gre za preplet oblikotvornosti v otroški in odrasli misli.

Mateja Kranjc je bila rojena v Ljubljani. Hči matere, ki jo je v otroštvu navduševala z lepim, senzibilnim in subtilnim ter hči glasbenega ustvarjalca, slovenskega skladatelja, dirigenta, aranžerja, pozavnista in tekstopisca, Vinka Štrucla.
Osnovno šolo je končala v Ljubljani in z izobraževanjem nadaljevala na srednji šoli za Oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smeri grafičnega oblikovanja. Kot grafični tehnik je po končani srednji šoli študij nadaljevala na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Univerzitetni študij je končala z odliko in si pridobila naziv profesorice likovne umetnosti. Po končanem študiju je nadaljevala s podiplomskim magistrskim študijem in ga kot magistrica znanosti likovne pedagogike končala z odliko. Po poklicu je učiteljica in poučuje likovno umetnost na ljubljanski osnovni šoli.
V magistrskem podiplomskem študiju je raziskovala, kako medijske grafične podobe vplivajo na otrokovo likovno oblikotvornost oziroma njihovo ustvarjalnost. Ves čas jo zanima kako se otrokova ustvarjalnost spreminja.

 


Dostopnost