Dan Evrope: Vabilo na zaključni dogodek in razstavo “Obraz Evrope”

Ob dnevu Evrope vas Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vabi v petek, 13. maja 2016, ob 11.00, na zaključni dogodek natečaja in otvoritev razstave “Obraz Evrope”, ki bo v Hiši EU, Breg 14 v Ljubljani.

Ob dnevu Evrope, ki ga praznujemo 9. maja, smo povabili učence osnovnih šol, od 6 do 9. razreda, k sodelovanju na kreativnem natečaju Obraz Evrope. Njegov namen je spodbuditi mlade, da z ustvarjanjem literarnih, likovnih foto in video izdelkov spoznajo izročilo Evrope, razmišljajo o skupnih vrednotah in prelomnih dogodkih ter pokažejo obraz Evrope, kot ga vidijo skozi svoje oči.

likovna
Učenci so kot pomoč in navdih pri ustvarjanju lahko uporabili knjigo Drobci skupnih evropskih korenin, ki jo je izdala Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji. Knjiga združuje ljudske pravljice in pripovedi iz 28 držav članic, njeni nauki pa predstavljajo temelj evropske identitete in skupnih vrednot evropske celine.

Na razstavi bodo na ogled nagrajena dela natečaja, ki odražajo obraz Evrope, kot ga s svojo kreativnostjo vidijo in sooblikujejo mladi Evropejci  – kako se je spreminjal in kakšno podobo kažemo drug drugemu in svetu. Priznanja nagrajencem bo podelila evropska poslanka Tanja Fajon.

Razstava “Obraz Evrope” bo na ogled med 13. majem in 31. majem vsak dan med 9. in 18. uro v Hiši EU, Breg 14.

V Hišo Evropske unije na Bregu v Ljubljani ste prijazno vabljeni tudi med 5. in 9. majem, ko bodo ob Tednu EU potekale pestre dejavnosti, povezane s krožnim gospodarstvom. Na številnih brezplačnih dogodkih za odrasle in otroke boste lahko izvedeli, kako lahko z inovativnimi pristopi postanemo prijaznejši do okolja. Program:  http://ec.europa.eu/slovenia/documents/teden_evrope_letak_rgb_web.pdf

Učenci, ki so sodelovali na likovnem natečajus svojimii plakati:

Jan Škof
Kristjan Vinko
Lia Cuogo
Maja Žlindra
Predrag Tešić
Tin Diesel
Žan Šlibar

mentor: Mag. Mateja Kranjc

Dostopnost