Finančna uprava RS je za širjenje davčne kulture organizirala javni natečaj za izdelavo kratkega filma (igranega/posnetega/animacije) na temo »Kaj imam od davkov?«. Do izteka roka (do 15. 3. 2018) je prispelo 24 filmov, od tega 12 v vsaki kategoriji. Odziv natečaja je bil odličen, saj je s 24 filmi na natečaju sodelovalo kar 57 članov ekip.
Komisija, ki je ocenjevala prispele predloge na razpis javnega nagradnega natečaja, se je odločila, da nagrado iPad Pro 10,5″, 64GB prejmejo naslednji člani zmagovalnih ekip: v kategoriji »Osnovnošolci«: Ema Nagode, Naomi Lorencin in Petja Logar pod mentorstvom učiteljice, mag. Mateje Kranjc.
Zmagovalni člani ekip bodo prejeli nagrade na svečani prireditvi ob dnevu Finančne uprave RS. Vsem nagrajencem in ostalim sodelujočim Finančna uprava RS čestita za trud in kreativnost. Prispeli filmi so bili izvirni, dovršeni, kreativni ter so prispevali k razmišljanju in razumevanju davkov oz. davčne kulture. To pa je bil nenazadnje tudi namen tega nagradnega natečaja..

Naši sodelujoči učenci na natečaju v kategoriji “osnovnošolci” so:
Ema Nagode, Naomi Lorencin, Petja Logar
Lea Žilavec, Špela Tomažič
Martin Šelih
Nejc Pungeršek, Matej Kristan

Vsi sodelujoči filmi, vključno z zmagovalnimi, so objavljeni na spletni strani FURS-a: http://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/nagradni_natecaj_za_pripravo_kratkega_filma_kaj_imam_od_davkov/

Dostopnost