Na letošnjem evropskem prvenstvu US Kids na Škotskem je nastopilo preko 650 igralcev in igralk golfa iz preko 50 držav iz celega sveta. Igralci in igralke so bili razdeljeni v starostne skupine.
Jaka in Žiga sta nastopila med fanti do 12 let. Prvi dan tekmovanja jima je po večurnem čakanju onemogočila gosta megla. Drugi dan tekmovanja sta oba nastopila odlično in za vodilnim zaostajala samo za 4 udarce. Drugi dan tekmovanja sta se držala odlično, do 5 lukenj pred koncem, ko je megla zopet onemogočala regularnost tekme. Žal sta zadnji del med meglo odigrala nekoliko slabše in na koncu zasedla še vedno odlično 10. mesto (Žiga) in 14. mesto (Jaka) med 65 igralci.
Pia je bila v svoji starostni kategoriji razred zase. Z rekordnim rezultatom prvenstev 197 udarcev, je že petič zapored osvojila naslov evropske prvakinje.
Kot zmagovalka tekmovanja je bila izbrana v mednarodno ekipo, ki se je zadnji dan pomerila z ekipo Zahodne Evrope.
Na tem dvoboju je pokazala še boljšo igro in s partnerko sta 18 lukenj premagali z 56 udarci (- 16), kar je za 5 udarcev bolje kot najboljši rezultat v zgodovini prvenstev.
Postavili sta rekord, ki ga bo zelo težko kadarkoli preseči.
Že čez nekaj dni Pio čaka nastop na tekmovanju drugega najmočnejšega profesionalnega tekmovanja LETAS na Finskem, kamor so jo zaradi odličnih rezultatov povabili s strani Evropske profesionalne zveze. Jaka in Žiga pa se vrneta v šolske klopi.
(prispevek staršev)
ISKRENE ČESTITKE IN LE TAKO NAPREJ!
Dostopnost