V nedeljo, 3. decembra bo ponovno potekal Ta veseli dan kulture. Tudi letos se bodo s svojimi programi tradicionalni pobudi dneva odprtih vrat v slovenski kulturi pridružile številne kulturne ustanove, ki bodo na rojstni dan pesnika Franceta Prešerna, ponovno odprle vrata in obiskovalce vseh starostnih skupin povabile na brezplačne oglede razstav, vodstva, delavnice, predstave, projekcije filmov, koncerte …

Na spletni strani ministrstva www.mk.gov.si so zbrani kulturni dogodki, ki bodo obiskovalcem na voljo po vsej Sloveniji. Ker bo letos Ta veseli dan kulture potekal v nedeljo, predlagamo, da predšolske otroke, učence in dijake spodbudite, da se brezplačnih dogodkov udeležijo skupaj s starši oziroma skrbniki. Letos bo še posebej slovesno, saj bomo simbolno vstopili v evropsko leto kulturne dediščine 2018!

Ta veseli dan kulture in vsi dogodki, ki se bodo zvrstili v okviru Evropskega leta kulturne dediščine, ponujajo odlično priložnost za kakovostno in ustvarjalno preživljanje prostega časa tako znotraj kot izven šolskega urnika in pomembno prispevajo k celovitemu razvoju otrok in mladih.

http://www.mk.gov.si/si/ta_veseli_dan_kulture_2017/seznam_prireditev_2017/

Koordinatorka za kulturo:

Barbara Lavrič Ravbar
Dostopnost