Včeraj smo imeli čast gostiti prvo prireditev Bodi dober – bodi kul in tako preživeli popoldan v duhu spodbujanja vsakdanjih vrednot. Tako starši, učenci kot učitelji smo izvedeli marsikaj novega in ozavestili marsikaj, kar sicer že vemo.

Na prireditvi sta nas pozdravila predsednik vlade Marijan Šarec, ki je spregovoril o pomembnosti dobrega vzgleda staršev pri vzgoji otrok. Nagovoril nas je tudi župan MOL Zoran Jankovič. Župan je poudaril, da se lahko tudi starejši veliko naučimo od otrok predvsem pri iskrenosti, poštenosti in zaupanja. Vse nas pa je razveselil z informacijo, da bodo že naslednje leto (april, maj) pričeli s celostno obnovo naše šole.

Vsestranski glasbenik Boštjan Gombač nas je, na primer, podučil, da ljudi brez posluha ni. TV voditelj Jani Muhič je poudaril pomen neodvisnosti od mobilnih telefonov in pravih prijateljev. Košarkaški trener Zmago Sagadin nas je opomnil na pomen gibanja ter (samo)discipline. Tomaž Lanišek, uspešen poslovnež, je govoril o tem, kako je za uspeh pomembno sodelovanje in delovnost. Nevrologinja dr. Tina Bregant je govorila o tem, da ni nujno, da smo najboljši, pomembno je, da iz sebe potegnemo najboljše. Športni psiholog dr. Matej Tušak je spomnil na manjko odgovornosti v družbi, saj vse prevečkrat iščemo napake pri drugih, ne pri sebi.

Na prireditvi so nastopile tudi naše devetošolke Klara Mukuž, Katja Intihar in Brina Rakun, ki so si kot odlične učenke in vzorne sošolke zaslužile, da delijo oder s tako pomembnimi vzorniki.

Hkrati s prireditvijo so potekali tri delavnice za otroke; na eni so tiskali majice, na drugi so ustvarjali z reperjem Zlatkom, na tretji so spoznavali koristno rabo mobitela.

Večer smo za zaključili s prijetnim druženjem ob pogostitvi v šolski jedilnici.

Zapisala: Nataša Grčar

 

Dostopnost