Kot ljubljanski prvaki se je naša ekipa uvrstila na državno prvenstvo osnovnih šol v badmintonu, ki je potekalo na ta veseli dan, 3. 4. 2024. Državno prvenstvo je gostila Dvojezična šola Lendava. Pot je bila dolga, s soncem obsijana in popolnoma brez pričakovanj.

Znotraj skupine smo z lahkoto premagali dve šoli, obe z izidom 5:0. Sonja Matysiak Avbelj in Luka Kalaš sta se odlično uigrala v mešanih dvojicah, Taja Radilovič Pahor in Nika Smrdelj v ženskih dvojicah, Luka in Jernej Starčič nista izgubila tekme v moških dvojicah ter Jernej in Taja sta odlično pometla z nasprotniki v igrah posamezno. In tako je ostalo do konca turnirja. Naša ekipa je iz dvoboja v dvoboj prikazovala vedno boljšo igro. Zmagali smo dvoboj v četrtfinalu s 5:0, potem še v polfinalu s 3:2 … In na koncu smo pometli z nasprotnikom z rezultatom 3:1 še v finalu… Mentorica se je morala večkrat skozi turnir uščipniti, da je preverila, da ne sanja. 🙂 Ta veseli dan se je za nas res končal radostno, saj so naši predstavniki prejeli zlate medalje in največji pokal ter naslov državnih prvakov. Juhu! 🙂 Čestitke! Mentorica in g. ravnatelj sta ponosna na vas!

Rezultate najdete na povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/drawsheet.aspx?id=50381C73-C5D8-4A99-9503-A769468F39C2&draw=12

Tjaša Ježek

Dostopnost