Obiskala nas je gospa Katrin …

Je prijazna. Ne vidi in je na vozičku. Kljub temu dela veliko stvari, ki jih delamo mi. Ima spremljevalca Sama. Zelo je prijazen. Naučila nas je, kako pristopiti k invalidu. Bilo je super, ko smo imeli prevezo čez oči. Zahvalili smo se ji za obisk.  Potem smo izdelovali tipni spomin.

Maj Milojevič 2.a

 

Ona je slepa in je na vozičku. Preizkušali smo, kako je biti slep. Morali smo ugotoviti, kakšen predmet imamo v rokah, ne da bi kukali. Pokazala nam je, da invalidom ne smemo pomagati, če nočejo naše pomoči. Ko je gospa Katrin odšla, smo izdelali tipni spomin.

Dominik Vidmar 2.a

 

Povedala nam je, kako je živeti slep. Temu se je reklo Bontonček. Na Bontončku smo se zabavali, na primer, da smo risali like. Naučili smo se, kako je živeti slep. Če si slep, rabiš spremljevalca. Slepi ne ločijo dneva in noči, za njih je vedno tema. Jaša je zelo dobro pomagal gospe Katrin. Tudi Samo in Katrin sta zelo dobra in hkrati zelo prijazna. Bilo je zelo dobro. Samo je res dober.

Tit Dečman, 2.C

 

Preden je prišla, smo najprej uredili razred. Najprej smo stole postavili v krog, potem smo umaknili še mize. Po malici je prišla gospa Katrin in nam predstavila, kako je živeti kot slep. Njen pomočnik Samo nam je razdelil črne preveze, ki smo si jih zavezali, in geometrijsko telo. Z ruto, zavezano okoli oči, smo morali ugotoviti, kateri lik je to. Bil je rumeni valj. Potem je pokazala, kako pomagaš slepemu človeku. Samo je tistemu, ki je sedel na stolu, pokazal, kako so pobarvani liki in ta je svojemu sošolcu, ki je klečal pred njim moral rečt: “Iz moje puščice vzemi zeleno barvico …” Nato sta kazala slike, kako se gospa Katrin sanka, kako nabira gobe. Nato je odšla.

Aleks Kramarič, 2.C

 

V ponedeljek, 7. junija, nas je obiskala gospa Katrin. Je na invalidskem vozičku in slabo vidi. Katrin ima osebnega asistenta Sama, ki ji pomaga pri vožnji z avtomobilom. Katrin ima več kot dve mački. Pokazala nam je, kako se lahko sama vozi s štirikolesnikom po snegu.

Julija Sosič, 2. b

Gospa Katrin je oseba na invalidskem vozičku. Slabo tudi vidi. Pri opravilih ji včasih pomaga pomočnik Samo. Vozi jo z avtomobilom. Gospa Katrin si je sposobna sama kuhati. Všeč mi je bilo, ko sem imela prevezo čez oči in nisem ničesar videla.

Teja Aljić Černejšek, 2. b

Dostopnost