Učenci in učitelji obveščajo, da so po postanku v Štanjelu prispeli v Fieso, kjer že pričenjajo z dejavnostmi. Danes popoldan sta to lokostrelstvo in sredozemsko rastlinstvo, zvečer pa nočni pohod v Piran.

 


 

Vtisi 1. dne športno-naravoslovnega tabora: po kratkem postanku v Štanjelu in ogledu Ferrarijevega vrta smo se namestili v sobe. Po kosilu smo v okolici doma spoznavali sredozemsko rastje, igrali namizni tenis in košarko, zvečer pa smo odšli na večerni pohod po Pirana.

Več v videu: https://video.arnes.si/watch/rmfppbmstzsl

 


 

 

Tudi današnji dan je bil s soncem obsijan. Dopoldan smo raziskovali kulturno-zgodovinski Piran, popoldan smo spoznavali življenje ob in v morju, ribarili in se zabavali ob družabnih igrah. Dan smo zaključili z novo zabavno igro “štrbunk”.

 

Več v videu: https://video.arnes.si/watch/vs2hf8c754c0

 


 

Tretji dan so se učenci spopadli s potjo orientacijskega pohoda, v katerem so se prepletale fizikalno-kemijske meritve, sledenje navodilom, uporaba kompasa in zabavne igre. Prav vse ekipe so pot uspešno končale. Popoldan smo se učili o jezerih v Fiesi in se preizkusili v nordijski hoji. Kot se za tabor spodobi, smo vsak prost trenutek izkoristili za aktivno druženje. 

https://video.arnes.si/watch/8yjvtdg987gn

 


 

4. dan tabora v Fiesi smo začeli s pohodom prek Strunjanskih solin do Belega križa in nato prek Portoroža nazaj do Fiese. Popoldan smo sami pripravili “pedoče na buzaro” in jih seveda tudi pojedli. Naš zadnji večer skupaj smo popestrili s plesom

https://video.arnes.si/watch/tzhhmf5t1jq8

 


 

Zadnji dan smo se z ladjico odpravili na Sečoveljske soline, po kosilu pa nas je pot vodila nazaj v belo Ljubljano, na zaslužene počitnice.

https://video.arnes.si/watch/9sy0x5qy5llm

Dostopnost