Veseli nas, da so se šolska športna tekmovanja vrnila med naše šolske dni. Pa vendar je današnji dan (ponedeljek, 23. 5.) pustil nekoliko grenak spomin – organizator posamičnega prvenstva osnovnih šol Ljubljane v atletiki je tokrat v eno tekmovanje združil še enkrat več šol, kot je bila to praksa »pred korono«. Posledično je bila na tribunah kot tudi na atletskem stadionu Žak v Šiški velika gneča in nered (ogromno smeti po tleh, ki so bile tam že pred našim prihodom). Bila je tudi večja konkurenca in tekmovanje se je zavleklo močno v popoldne.

Pa vseeno smo lahko zelo zadovoljni vsaj z večino nastopov naših učencev, kajti vsak se je potrudil po svojih najboljših močeh in uspešno predstavljal našo šolo. Čestitke vsem našim tekmovalcem!

Naj izpostavimo nekaj najboljših rezultatov:

Mlajši učenci:

Knafelc Tobias (7.c) 5. mesto v teku na 600 m

Matysiak Avbelj Sonja (6.a) 5. mesto v skoku v daljino 

Kaš Vita (6.a) 6. mesto v teku na 300 m

Starejši učenci:

Jereb Aljaž (9.a) 10. mesto v teku na 300 m

Marolt Patricija (9.a) 6. mesto v skoku v višino in

Jagodič Boštjančič Maja (8.a) 7. mesto v teku na 300 m

Petkovšek Tjaša (9.b) se je z 8. časom uvrstila v finale v teku na 60 m in tam osvojila odlično 7. mesto. Bravo!

In še najboljši rezultat dneva za našo šolo:

Pavasovič Sofija (9.b) je osvojila 1. mesto v suvanju krogle. Drugo uvrščeno je premagala za več kot cel meter. Čestitke! 

Za konec pa še nekaj besed o naši »paradni disciplini«, disciplini, pri kateri smo učitelji športa po tihem (ne po tihem, ampak kar na glas) pričakovali medaljo: štafeta 4x 100 m za starejša dekleta. Borile so se Pavasovič Sofija, Petkovšek Tjaša, Marolt Patricija in Nina Puhek ter na koncu za 8 desetink sekunde zgrešile srebrno medaljo in osvojile 6. mesto. Čestitke vsem za trud!

 

 

 

Dostopnost