V torek, 4. 6., smo imeli zaključno sejo Šolske skupnosti učencev, katere so se udeležili vsi učenci šole, med nami pa so bili tudi minister za šolstvo, Jernej Pikalo, Predsednica Zveze prijateljev mladine, Darja Groznik, evropski poslanec Milan Brglez ter poslanca državnega zbora, Marko Pogačnik in Primož Siter. Povabljen je bil tudi župan Zoran Janković, ki pa se dogodka zaradi službenega potovanja v tujino ni mogel udeležiti. Dogodek je posnela RTV Slovenija.

Zbrane je nagovoril predsednik šolske skupnosti, Simon Trussevich. Predstavil je delo šolske skupnosti letošnjega leta in poudaril najpomembnejše dogodke, ki so se odvijali v okviru njihovega dela: okrogla miza s poslanci v februarju, organizacija predavanja o škodljivosti kajenja, sodelovanje na šolskem parlamentu na regionalni in nacionalni ravni, organizacijo delavnice prve pomoči, sodelovanje pri pripravi šolskega jedilnika in urejanju nadzora nad vozovnicami na šolskem avtobusu, izvedbi anket med učenci o šolski prehrani, obremenjenosti učencev s šolo ter o delovanju šolske skupnosti.

Predstavniki šolske skupnosti so zastavili tudi nekaj vprašanj ministru, povezanih s spremembami v šolskem sistemu.

Seja se je zaključila z zahvalami mentorja šolske skupnosti, Milana Predoviča in ravnatelja, Jožefa Kavtičnika, najvidnejšim oziroma najbolj aktivnim članom šolske skupnosti: Simonu Trussevichu, Lanu Süsinger Seliškarju, Žanu Petku, Galu Žilavcu, Janezu Nagodetu in Svenu Šebeniku, ki je do novega šolskega leta tudi prevzel vodenje šolske skupnosti OŠ Miška Kranjca.

Nana Marguč

 

 

Prispevek novinarjev RTV SLO o dogodku na naši šoli: https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174619513

Dostopnost