V mesecu juniju bomo skupaj obeležili dogodek Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je tudi poudariti pomen zajtrkovanja. Zajtrk je namreč najpomembnejši obrok v dnevu, saj nam že zjutraj zagotovi vso potrebno energijo za začetek dneva. Prav tako je zajtrk pomemben za normalno delovanje imunskega sistema. 

Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:

  1. izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  2. poudariti pomen in prednost lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
  3. poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
  4. poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,
  5. splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Ne smemo pa pozabiti tudi na indeks telesne mase (ITM). Redni obroki so povezani z vzdrževanjem primerne telesne teže. Telo namreč razume izpuščen obrok kot pomanjkanje, ter začne pri naslednjem obroku skladiščiti maščobo kot rezervni vir energije.

Ob tej priložnosti vas naprošamo, da se tudi v družinskem krogu pogovorite o pomembnosti vsakodnevnega uživanja zajtrka, ter jih pri tem spodbujate.

Jedilnik in čas strežbe: kruh, maslo, med, mleko in jabolko  bomo postregli v petek, 11.6.21, ob 8.00 uri v matični učilnici posameznih oddelkov.

Dostopnost